13 דברים שכל סטודנט/ית לעיצוב גרפי צריך/ה שיהיו לו/ה בלימודים

שנת הלימודים בפתח, ריכזנו בשבילכם/ן רשימה של הדברים החיונים ביותר שכל סטודנט/ית לתקשורת חזותית צריך/ה

אם אתם/ן לומדים/ות לעיצוב גרפי כדאי שתצטיידו בכל המכשירים, הכלים והשירותים שיעזרו לכם/ן להפיק את המקסימום מהתואר. בכל זאת, מדובר בלימודים אינטנסיביים ומתישים וזה רעיון טוב להצטייד בדברים שיעזרו לכם לצלוח אותם בהצלחה. אגב, הרשימה הזו רלוונטית גם למעצבים/ות גרפיים/ות עצמאיים/ות ולשכירים/ות. נחסוך במילים מיותרות, ונתחיל ברשימת המלצות של הדברים השימושיים שכל סטודנט וסטודנטית לתקשורת חזותית צריכים/ות: (אם שכחנו משהו אתם/ן מוזמנים/ות לספר לנו בתגובות).

 

מחשב טוב

כמובן שאי־אפשר לעצב היום בלי מחשב, אבל – איזה מחשב כדאי לך לקנות? מדובר בהשקעה כספית משמעותית, ולכן רצוי שהמחשב שלך ישמש אותך למשך כל שנות הלימודים, וגם לאחר סיום התואר. מחשב טוב יהפוך לחבר שלך שאיתו תבלה/י את מרבית שעות היממה – בבית, בכיתה, בבית קפה, ובדרכים, ולכן ההמלצה שלנו היא שתבחר/י במחשב נייד ולא נייח. כך תוכל/י לעבוד מכל מקום בארץ ובעולם. מק או פיסי? ברור שעדיף מק, אבל מחשבי מק עולים הון אז לפני שאת/ה מחליט/ה מה לקנות תעשה/י את השיקולים הכלכליים שלך ואל תיכנס/י לחובות בגלל מחשב, כי גם עם מחשב פי־סי אפשר להסתדר. אם את/ה לא מומחה/ית לענייני מחשבים כדאי שלא תחסוך/י בהתייעצויות עם מי שמבינה כדי שההשקעה שלך תהיה אופטימלית. בנוסף ללפטופ, מומלץ לקנות מסך מחשב (אל תשקיע/י בזה יותר מ־900 שקל) כדי שבבית תוכל/י להתחבר אליו ולעבוד עם יותר נדל״ן מסך.
מפרטי הלפטופ המומלצים שלנו:
יקרמקבוק פרו ״15, 2.4GHz 8‑core i9, 32GB memory, 1TB SSD storage
בינוני - מקבוק איר ״13, 1.6GHz dual‑core i5, 16GB memory, 512GB SSD storage או לחלופין מקבוק פרו ״15 ישן יותר.
זול – Lenovo ThinkPad E590 20NB0029IV

 

כסא טוב

אל תמעיט/י בחשיבות של כסא העבודה שלך. נכון שהכי קל לקחת כסא עץ וינטאז׳ מהמטבח של סבתא, אבל הגב שלך ישלם את המחיר, ואחרי כמה שבועות של ישיבה ממושכת, כל הכסף שחסכת על הכסא ילך על טיפולי גב. אז תקדים/י תרופה למכה ותשקיע/י בכסא שתאהב/י ובתמורה הכסא יחזיר אהבה לישבן ולגב שלך. קשה לבקש מסטודנטיות/ים לא לחסוך, אבל בעניין כסאות כדאי להשקיע יותר משתכננת ולחשוב במונחים ארגונומיים.
ההמלצה שלנו:
יקרזול
בונוס: המלצות ליציבה נכונה, כיוונון גובה מסך/עכבר/כסא/שולחן

 

תיק גב

בסוף יום עבודה את/ה תקום/י מהכסא, ומה תעשה/י עם המחשב וכל הדברים שלך שעל השולחן? תשים/י את הכל בתיק כמובן! את/ה תופתע/י מכמה דברים מוזרים את/ה הולך/ת לדחוף לתיק בארבע השנים הבאות, אבל זה לא העניין עכשיו. כמו בסעיפים הקודמים, אני ממליצה לך להשקיע בתיק גב איכותי, שישמור על הגב, שישמור על המחשב, שישמור על כל הדברים המוזרים ההם ותוכל/י לצאת להרפתקאות ללא חשש.
ההמלצות שלנו: יקר | בינוני | זול

 

וואקום או עכבר איכותי

אם את/ה מתכנן/ת לאייר או לעשות עבודות קליגרפיות דיגיטליות, כדי שתרכוש/י וואקום שילווה אותך בלימודים. וואקום הוא בעצם המשך ישיר ליד שלך. המעבר בין הרישום על הנייר למחשב הופך לממש נוח וחוסך את המאבק על הדיוק באילוסטרייטור. בקיצור, הכל הרבה יותר כיף, מהיר ומדויק. חוץ מזה, מדובר במכשיר יפה בסך הכל. עוד אופציה היא לקנות iPad Pro עם Apple Pencil. בכל מה שנוגע לעכברים אנחנו ממליצים על עכברי גיימרים פשוטים שמאפשרים עבודה מדוייקת מאד ונטולת מאמץ על מפרק כף היד.
עכבר מומלץ

 

סקצ׳בוק

זה כנראה ברור מאליו, כל מעצב/ת זקוק/ה לסקצ׳בוק טוב. אנחנו תקועים/ות כל היום במסך ואין כמו להתנתק ממנו כדי לשרבט עם עט אמיתית, לכתוב רעיונות ולקשקש. לא רק שזה מרגיע את הנפש והעיניים, זה טוב להפעיל את השרירים האלה מדי פעם. חוץ מזה, אם את/ה מתכנן/ת להיות כוכב/ת באינסטגרם - תופתע/י כמה לייקים תוכל/י לקבל על שרבוט ידני. קח/י איתך את המחברת לכל מקום, תתמסר/י לכל שטות שעולה על רוחך, ותגלה/י שלפעמים הרעיונות הכי טובים יכו בך פתאום באמצע שום־מקום.

מותגים מומלצים: קנסון, מולסקין, פֿילד־נוטס

 

רישיון אקדמי לספריית הפונטים של אאא (ושל הפונטימונים)

אצטט סטודנטים/ות לשעבר: ״מה? אני בשוק! אפשר לקבל את כל הפונטים של אאא ופונטימונים לשימוש בפרויקטים של הלימודים?״ התשובה היא כן וכן. כי אם את/ה רוצה להפציץ בהגשות את/ה צריך/ה פונטים ברמה הכי גבוהה. הפונטים שלנו ושל הפונטימונים נגישים לכל הסטודנטיות/ים לתקשורת חזותית כדי שהם/ן יוכלו להשתמש בהם לעבודות סטודנטיאליות. כל מה שצריך לעשות כדי לקבל רישיון שימוש אקדמי על שמך זה למלא את הטופס הקצרצר כאן ולחכות לאישור.

 

סמארטפון עם מצלמה טובה

אי־אפשר לברוח מזה – כל החיים שלנו בסמארטפון. נצל/י את זה לטובתך ותשכח/י מלהסחב עם ציוד כבד לכל מקום. קשה לי להמליץ לך לוותר לגמרי על מצלמת DSLR רצינית אם את/ה בקטע, אבל תמיד אפשר להשאיל אותה מהמחסן של בית הספר. מצלמה איכותית בטלפון תקל עליך משמעותית וברוב הפעמים תספק תוצאה טובה בהתאם לצרכים שלך.
סמארטפונטים עם מצלמות טובות: יקר | בינוני | זול

 

מינוי לספוטיפיי

מה היינו עושים/ות בלי ספוטיפיי? כנראה שהיינו מקשיבים/ות למוזיקה ביו־טיוב, א ב ל – יש פרסומות, יש וידיאוים של חתולים, זה ממש עולם מסוכן שם ביו־טיוב. בספוטיפיי תוכל/י לעקוב אחרי המוזיקאים האהובים עליך, לשמוע מוזיקה בהתאם למצב הרוח שלך ואפילו יש רשימות השמעה מוזרות שנועדו לגרום לך להתרכז יותר בעבודה שלך. וכן… זה הזמן לבטל את המינוי לנטפליקס כי כשלומדים עיצוב אין זמן לבזבז, ולא ארחיב על זה יותר. תחליפים לספוטיפיי: אפל מיוזיק, יוטוב מיוזיק.

 

 

אוזניות טובות (או רמקולים)

אחרי שעשית מינוי לספוטיפיי הגיע השלב של להשקיע באוזניות איכותיות, ואם אפשר עם ביטול רעשי רקע מה טוב. כמו שאנחנו מפנקים/ות את העיניים ככה צריך לפנק את האוזניים (כך אמרה זקנה סינית חכמה). אוזניות טובות יכניסו אותך ל־flow בזמן שאת/ה מעצב/ת ויעבירו לך את הזמן בנעימים בזמן שאת/ה מתייבש/ת בפקקים בדרך ללימודים.

אוזניות: יקר | בינוני | זול
רמקולים: יקר | בינוני | זול

 

מה עוד?

עטים קליגרפיים – בכל שלב של הלימודים מומלץ לצייר אותיות. אם זה לפרויקט מסויים או סתם לכיף שלך. עטים קליגרפיים זה תורה שלמה ונצטרך לכתוב כתבה נפרדת לנושא הזה אבל בתור התחלה תזמין/י לך את עטי הפיילוט Parallel הכיפיים האלה ו/או את עטי המברשת האלה. ההנאה מובטחת.

בגדים יפים – אחת הקלישאות היא שבמהלך הלימודים המלתחה של סטודנטים/ות לתקשורת הופכת ליותר ויותר שחורה. זה לא אומר שגם את/ה צריך/ה להיכנע לטרנד השחור אבל להתלבש יפה זה תמיד טוב. במיוחד אם את/ה רוצה לשדר לעולם שאת/ה איש/ה אסתטי/ת שעוסק/ת בעיצוב. תחביב מוזר שפיתחתי בלימודים היה להתלבש בהתאם להגשה שלי: אוברול חלל למיתוג עתידני, פרחים בשיער להגשה בהשראת שנות ה־60 או פשוט שחור לטיפוגרפיה. אמנם לא קיבלתי ציון על המלתחה האופנתית שפיתחתי, אבל לפחות זה הוסיף קצת שמחה לאוירת ההגשות הרצינית.

מינוי למוזיאון – אחרי ששבעת מהפינטרסט, כדאי שתצא/י לעולם האמיתי. לבתי ספר לעיצוב יש לרוב הסדר עם מוזיאונים בעיר, שמקלים על הביקור שלך במוזיאון. תאסוף/י השראות מיצירות שלא בהכרח קשורות באופן ישיר לעיצוב גרפי ותוכל/י להגיע למחוזות חדשים. תקבל/י השראה מהאנשים שהטביעו את חותמם בעולם האמנות - ממש כמוך בעוד ארבע שנים (אמן).

תוסף מניעת הסחות־דעת לדפדפן - כדי שלא תכל/י שעות יקרות בשיטוט בפייסבוק או באתרים אחרים שאת/ה מכור/ה אליהם את/ה צריך/ה להתקין תוספים שימנעו את זה ממך. הנה כמה מומלצים על קצה המזלג: חוסם אתרים, הגבלת זמן על אתרים נבחריםחוסם פֿיד של פייסבוק וכו׳.


הוסף/י תגובה

4 תגובות

01
מיקי

עדיף פיסי.
עדיף יוגה וכושר על פני כיסא מיוחד.
תיק?.
וואקום במבו ב500 או יד שניה, לא אינטוס יקר.
עכבר פשוט זה אחלה.
סמארטפון גם ככה יש לכם.
מה ספוטיפיי? יוטיוב עם אדבלוקר.
אוזניות רגילות.

02
מנחם

מק?
יש לי חבר שלא הבין כלום במחשבים. קנה מקבוק אייר. ואפח׳ד לא ידע לעזור לו. היה צריך לקרוא עשרות מדריכים...
והיום בזכות זה הוא מבין במחשבים...
מסקנה - בוודאי שמק