איזי פלודבינסקי izzypludwinski@
אחד הקליגרפיים הבולטים בארץ, ומפאת ניסיונו הרב גם משמש גם כמנטור ללא מעט קליגרפים שאתם מכירים שלומדים ממנו ומתייעצים איתו בנושאים מקצועיים. איזי לא מפסיק ליצור ואפילו פרסם ספר חדש לפני מספר חודשים העוסק ביופי של הכתיבה הקליגרפיה העברית מאז תקופת התנ״ך ועד יוצרים מתחום הגרפיטי העכשווי.
כדאי לעקוב כי: סיני זקן אחד אמר פעם, אם אתם רוצים ללמוד קליגרפיה מהבסיס, לכו למאסטר.
מרכז היידיש של פריז parisyiddish@
המרכז הגדול ביותר באירופה ליידיש מפרסם בחשבון שלו באופן די קבוע כריכות ספרים מהאוסף שלהם שלא תוכלו למצוא כנראה בשום מקום, כולל ביונג יידיש. לכריכות האלו יש ערך טיפוגרפי וקליגרפי אדיר והן פשוט מחכות בסבלנות בחושך שמישהו יחליט לעשות להן איזה ריבייבל חינני.
כדאי לעקוב כי: זאת תחנה מעולה להוסיף לטיול הבא שלכם לפריז.
ניב כשר nivkasher@
החשבון האישי של המעצב ניב כשר מלא באוצרות טיפוגרפיות מהנוף האורבני שניב מצלם ביומיום שלו. ניב עומד בראש סטודיו ״כשר״ שמתמחה במערכות שילוט ועיצוב גרפי במרחב, ודרך החשבון שלו אפשר להצטרף אליך לשיטוט אורבני עברי אסלי.
כדאי לעקוב כי: מדי פעם הוא מעלה את עבודות הסטודיו שלו, ובפעם הבאה שתראו אותן בחוץ, תוכלו להגיד בידענות עם פרצוף זחוח: ״הא, זה של כשר״.
אל״ף חפצים alefobjects@
איך יכול להיות שעדיין לא המלצנו על האינסטגרם של החפצים במדור הזה? מעבר לעובדה שהוא טיפוגרפי בכל מובן של המילה, לאחרונה התחדשנו בליין חדש עם מלא מוצרים מטריפים (ואנחנו לא מגזימים בכלל), וזה כולל תיקים, פנקסים, סיכות, גלויות וכל מארצ׳ שחשבנו שתרצו לקנות לחברים המעצבים שלכם, או לעצמכם. שזה הכי כיף.
כדאי לעקוב כי: מדי פעם אנחנו יוצאים במכירות עונתיות מיוחדות, כמו קערת הסדר האחרונה שלנו, ואתם לא רוצים לפספס את המהדורות המוגבלות.
טיפוגרפיה של יום חמישי thursday.type@
בחשבון המיוחד הזה של דורית שוחט, עורכת גרפית בעיתון כלכליסט, עולה בכל יום חמישי עיצוב קליגרפי או טיפוגרפי של התאריך הלועזי או העברי באותו יום, בטכניקות שונות ומרהיבות. עוד פרט חשוב - בעולם האמיתי, שמחוץ למה שאתם קוראים לו סושיאל, תוכלו למצוא את האיורים האלה מתפרסמים בכל יום חמישי בכפולה הפותחת של מוסף כלכליסט.
כדאי לעקוב כי: כי השראה טיפוגרפית זאת תמיד אחלה פתיחה לסוף השבוע.
שלטי שירותים salooomart@
הפרופיל האישי של סלים שחאדה הפך די מהר לאחד שמוקדש לשלטי שירותים מהארץ ומהעולם. לא תאמינו כמה אפשרויות יכולות להיות לסימנים המוסכמים המינימליים האלה, שעיצבו Cook & Shanosky Associates בשנות השבעים בארצות הברית. אם תרצו ללמוד עוד קצת על הסימנים האלו הנה שני מאמרים מעניינים של פרופ׳ אורי ברטל ולהב הלוי.
כדאי לעקוב כי: בטיול הבא שלכם בארץ או מחוצה לה, כדאי לכם לחפש את השלטים האלה ולצלם אותם ולשלוח או לתייג את סלים, אנחנו בטוחים שזה ישמח אותו!
אור עושה אמנות or.makes.art@
אמנם כתוב בכותרת שאור פיימר־רימון עושה אמנות, אבל חלק גדול מהדברים שהיא מציגה בחשבון שלה, שעשויים בטכניקת פאנץ׳ נידל, הוא בכלל קליגרפיה צמרירית של מילים משעשעות שאנחנו אוהבים, כמו ״חלאס״. אז אם אתם מחפשים השראה לאותיות קצת תלת־ממדיות עם תחושה מלטפת, החשבון של אור הוא המקום בשבילכם.
כדי לעקוב כי: זאת הדרך הקצרה ביותר לגרום לכם לעצב פונט שנראה ומרגיש כמו צמר!
״טיפוגרפייה מהזבל״ junktype@
קצת טיפוגרפיה לטינית לסיום. חשבון האינסטגרם של ביל רוז (Bill Rose) מוקדש לתיעוד של טיפוגרפיה לטינית ישנה שהוא מוצא בעזבונות ובשווקי פשפשים.
כדי לעקוב כי: זה ייתן לכם אחלה השראה להתחיל למצוא אוצרות טיפוגרפיים גם בערימות הזבל שאתם חולפים על פניהן כל יום.
עוד בסדרה
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק א'
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ב׳
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ג'
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ד'
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ה'
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ו׳
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ז׳
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ח׳
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק ט׳
- אינסטגרמרים טיפוגרפיים – חלק יא׳