הכתבות הנקראות של תשע״ז

עם סיום שנה פורה (טפו־טפו־טפו) והתחלה של שנה חדשה, שמחנו להיזכר בכתבות שאהבתם במיוחד

 

פונט דוד - המשפחה הנעלמת

מאת שני אבני

בזכרוני עוד חרות הרגע בו שפשפתי את עיניי וביקשתי משכנתי לספסל הלימודים שתצבוט אותי חזק כדי לוודא שאני לא חולמת. הייתכן שאני מביטה במשפחה שלמה ומלאה של פונטים בעברית? חשוב לבהיר, לא מדובר כאן רק במשקל רגיל וכבד, אלא גם סגנונות נוספים ושונים לבידול. היתכן? בדקתי פעמיים, ואכן בשורת תיאור התמונה נכתב בבירור: “David Hebrew…

 

השלט שהפך לפונט

מאת אברהם קורנפלד

רציתי לספר לכם על פרויקט חדש־ישן של אאא שנקרא שלט כניסה. הכל התחיל לפני שבע שנים כשלקחתי שנת שבתון ועברתי עם זוגתי דאז, למושב בשרון. פתאום שמתי לב לתופעה מעניינת (והגיונית בסה"כ): מסתבר שכמעט כל יישוב בארץ – בין אם זה עיר, כפר, מושב או קיבוץ – מתהדר בשלט כניסה ייחודי. ולעיתים אף יותר משלט אחד…

 

8 פונטים חדשים לשנת 2017

בשעה טובה ומוצלחת אנחנו גאים להציג בפניכם שמונה פונטים עבריים חדשים, שאותם חשפנו לעולם במסגרת אירוע נגהפ תשעז. חצי מהפונטים הם חדשים־דנדשים, והחצי השני גרסאות חדשות לפונטים הותיקים שלנו (השדרוג תמיד ללא תוספת תשלום למי שרכש בעבר). שווה לבקר בעמוד של כל פונט כדי לקבל עוד מידע ולגלות הפתעות. למשל, כמעט לכולם יש אופן־טייפ פיצ'רז שווים…

 

8 הרצאות טיפוגרפיות מהפצ׳ה קוצ׳ה

מאת רוני קוך

פֶּצָ'ה קוּצָ'ה הוא ערב השראה שנולד לפני יותר מעשור בטוקיו וכיום הוא מתקיים בכאלף ערים ברחבי העולם. האירוע הובא לתל־אביב בשנת 2007 ע"י ענת ספרן ואיתי מאוטנר ומאז שניהם אוצרים ומנחים אותו יחדיו. עם השנים האירוע הלך וגדל והיום בתל אביב מתקיים הפצ'ה קוצ'ה הגדול בעולם עם למעלה מ־8,000 צופים בכל אירוע שנפרש על־פני 4 סבבים…

 

סקר החותמות הגדול

במהלך השנים השתמשנו אצלנו בסטודיו בחותמות רבות המיועדות לאינספור שימושים. החל מחותמות של הלוגואים שלנו בכל מיני וריאציות, דרך חותמות מיוחדות לאירועים ולחגים ועד חותמת של "שביר", "נא לא לקפל" למעטפות שאנחנו שולחים. לכבוד השנה העברית החדשה החלטנו שאנחנו חייבים לדעת אחת ולתמיד אצל מי הכי כדאי להחתים…

 

כל יתום ואלמנה

מאת סתו אקסנפלד

אנו נוהגים לכנות בצירוף "יתום ואלמנה" שורות ומילים אשר יוצרות הפרעה חזותית בפיסקה. הפרעה הבאה לידי ביטוי בהדגשת הלבן של הרקע על פני השחור של הטקסט המודפס. בעיתונים אפילו הכריזו עליהם העורכים מלחמת חורמה, מכיוון שהם מבזבזים "טריטוריה" יקרה…

 

6 מעצבות ישראליות מובילות

יום האישה הבינלאומי זאת אחלה הזדמנות להפנות את תשומת הלב לעושות במלאכה. לצורך כך ביקשנו משלוש מעצבות אהובות ומוערכות לענות על חמש שאלות בענייני עיצוב, ולהעביר אותן למעצבת אחרת לפי בחירתן. הרי הן לפניכן: ענת קציר שהשפיעה על אנה גסלב, מיכל סודאי שמתפעלת מנורית קוניאק, ורוני לוית שקצת מקנאה בתרזה בן־פורת…

 

אינסטגרמרים טיפוגרפיים - חלק ד'

אחרי שלוש כתבות בהן סיקרנו חשבונות אינסטגרם טיפוגרפיים והצגנו בפניכם מעצבים ששווה לכם להכיר, גילינו לשמחתנו שהטיפוגרפיה העברית לא מפסיקה לפרוח במחוזות האינסטגרם, ושקיימים עוד המון חשבונות טיפוגרפיים שעושים שמח בלב ויפה בעיניים. קבלו שביעיה נוספת – שבעה מעצבים מוכשרים שאוהבים לאהוב טיפוגרפיה, ויותר מכדאי לכם לעקוב אחריהם…

 

זוכי פרס אאא 2017

עונת תערוכות הבוגרים בשיאה! כבכל שנה גם הקיץ החלטנו לצאת ולספוג קצת השראה ממעצבי העתיד. לוח תערוכות הבוגרים עשה לנו סדר בבלאגן (וזה הזמן להודות לעצמנו), ובעזרתו יצאנו לבקר בתערוכות הבוגרים ברחבי הארץ. גילינו עבודות נהדרות שעוסקות בטיפוגרפיה ובשפה העברית. עבודות שריגשו אותנו כל־כך שהחלטנו להעניק לכולם את פרס אאא שמטרתו לקדם ולעודד יצירה ומחקר בתחום הטיפוגרפיה והשפה העברית…

 

אנטומיה של טיפוגרפיה עברית

אם נרצה לבדוק את ההבדלים בין פונט סריפי כמו פרנק־ריהל לבין פונט סנסריפי כמו אלמוני דו־לשוני ההבדלים יהיו ברורים מאד לכולם. לעומת זאת, במקרים אחרים בהם העיצוב של שני פונטים מאופיין באלמנטים דומים – ההבדלים הם "שקטים" יותר, ועין בלתי מיומנת תתקשה בהבחנה ביניהם…

 

אוסף הגרפיקה הנוסטלגי של "שור טבצ'ניק"

מאת עודד בן־יהודה

מפתיע איך פתאום באמצע החיים, אתה מגלה שיש לך מתחת לאף (כלומר באיזה מחסן) אוצר. אוצר של ממש, שמכיל אוסף משוגע של עיצוב ישראלי נוסטלגי, פונטים מיוחדים שאין באף מחשב, וקומפוזיציות טיפוגרפיות שמרכיבות אריזות ותוויות שאתה רואה לרוב בחו"ל. וזה שלך. ולא כי מצאת או קיבלת, כי זה שייך להיסטוריה של המשפחה שלך…

 

קופות הקרן הקיימת לישראל

מאת ערן בנדהיים

הרמן שפירא, שהגה את רעיון הקרן הקיימת, הזמין מפחח שהכיר בשנת 1897 קופסת צדקה עם הכיתוב 'קרן קימת לישראל'. ארבע שנים מאוחר יותר, בקונגרס הציוני החמישי, החל הרצל באיסוף תרומות לרכישת קרקעות בארץ־ישראל. בשנת 1904 יוצרו הקופות הראשונות של קק"ל והן נשלחו לקהילות היהודיות ברחבי העולם, עד שבמלחמת העולם השניה כבר היו ברחבי אירופה כמעט מיליון קופות…

 

אופן־טייפ פיצ'רז - המדריך המלא

מאת אברהם קורנפלדפונטים מתקדמים כוללים פיצ'רים (תכוּנות) של אופן־טייפ (OpenType Features), שמאפשרים לעצב בעזרתם טיפוגרפיה מתקדמת ולהגיע לדקויות עיצוביות בעזרת ליגטורות, אותיות חלופיות, מספרים מיוחדים, מיקום מדויק לניקוד ועוד. הגיע הזמן שאעשה לכולנו קצת סדר בסְדָר: מה אפשר לעשות עם הפיצ'רז האלה ואיך לעזאזל משתמשים בהם…

 

שונצינו – משפחת מדפיסים עבריים

מאת אלעד יאנה

עם תחילת הרנסאנס האיטלקי במאה ה־15 מגיע תור הזהב של הדפוס, שמקורו במרכז גרמניה. אל־מול האות הגותית הנוקשה על עוביה ושבריה כפי שהיא מוכרת מאבני הדפוס של יוהאן גוטנברג עומדת האות הלטינית־רומית עם קימוריה האדריכליים ומשחקי הקולמוס הרכים אותם מנסים לחקות בתי דפוס רבים באיטליה, הצמאה לספרי ידע חדשים…

 

13 סרטים שכל מעצב־גרפי צריך לראות

קיץ – זמן טוב להטעין מצברים. בחום הזה לעבוד הרי ממילא אי אפשר, אז למה לא לנקות את הראש ולספוג קצת השראה; בפעם הבאה שיש לכם ערב פנוי – בחרו לכם סרט מהרשימה וצמצמו פערים…