6 בלוגים עבריים על עיצוב גרפי שכדאי שתוסיפו למועדפים שלכם

אם אתם מחפשים השראה, רוצים להתעדכן או להבין יותר לעומק איך עושים עיצוב גרפי פה בלבנט – אלו הבלוגים והמגזינים האינטרנטיים העבריים שאתם צריכים להכיר

כתיבה על עיצוב גרפי עלולה להרגיש כמו פרדוקס. כמעצבים גרפיים, רובנו מוצאים השראה עיצובית בספרים, מגזינים, גלריות עיצוב ובפינטרסט. אבל בואו נודה על האמת, כמה מאיתנו קוראים את הטקסטים מסביב לתמונות? למרות זאת, ככל שמעמיקים בחיפוש רפרנסים ומבצעים עבודות מורכבות יותר, מתעורר הצורך בהרחבת יריעות הידע לכל אותם התחומים הנושקים לעיצוב הגרפי עצמו. הסצנה התרבותית, ההקשר הכלכלי והשיווקי שבתוכה הוא מתקיים, וכמובן היכולת לסקור היסטורית מגמות ושינויים בתחום הרחב הזה, כפי שהם מופיעים בספרים, מגזינים ובבלוגים מן הסוג האמור, מעניקים לנו את היכולות והכלים להבין ולפתח את עבודתנו באופן עמוק ומשמעותי יותר.

לשמחתנו מצטרף היום לסצנה הכתובה המקומית של העיצוב הגרפי מגזין חדש, וזאת סיבה נהדרת לסקור את המצב הנוכחי בבלוגוספירה הישראלית. מתברר שיש לא מעט בלוגים העוסקים בנושאים הרבים הקשורים לתחום – אינטראקטיב, מושן גרפיקס טיפוגרפיה וכמובן עיצוב לפרינט, אבל הפעם נסקור רק את אלו המתמקדים בעיצוב גרפי כנושא רחב פרופר.

 

גראפיק באסטר – עודד בן יהודה

עודד הוא מעצב גרפי ואחד הכותבים הוותיקים והמתמידים ביותר של עיצוב גרפי בארצנו הקטנטונת. בסקירותיו את התחום בישראל וגם בעולם תחת המטרייה של Xnet מבית ידיעות אחרונות, הוא משאיר את קוראיו מעודכנים במתרחש בעולם העיצוב הגרפי. עודד לא חושש גם להנחית את שבט ביקורתו כשהוא חש צורך. הפוסטים מתעדכנים לפחות אחת לחודש, וניתן להירשם לניוזלטר של Xnet או לרשימת התפוצה של הטור במייל אישי לעודד. גילוי נאות: עודד הוא גם אחד הכותבים שלנו, כשהוא מוצא לנו זמן בלוח הזמנים העסוק מאוד שלו ככותב, מרצה ותייר עיצוב ברחבי העולם.

 

פורטפוליו – יובל סער

המגזין שהוקם כבר בשנת 2005 (!) על ידי יובל סער, שהיה כתב העיצוב של עיתון הארץ, עוסק בנושאי אומנות, עיצוב ואופנה ומתעדכן בכתיבות חדשות מדי כמה ימים. כפי שתוכלו לראות מן הקישור שהונח לפניכם, המוביל לארכיון הכתבות העוסקות בתחום העיצוב כולו, ישנן לא מעט כתבות העוסקות בתקשורת חזותית על תחומיה השונים. סיבה נהדרת נוספת להתעדכן דרך המגזין הוא פרסום הקולות הקוראים המובילים לתחרויות ותערוכות שבהחלט כדאי לכם להשתתף בהן.

 

כולעיצוב

אם לצטט מעמוד ה"אודות" במגזין, אזי ברור כי הבלוג שלפניכם עוסק ונכתב עבור הסטודנטים בפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי HIT, וסוקר את המחלקות השונות והנעשה בהן. אנחנו כמובן בחרנו להתמקד במחלקה לתקשורת חזותית, והובלנו ישירות אליה בקישור לעיל. אנו מזמינים אתכם ליהנות מהכתיבה שנעשית באופן בלעדי על ידי הסטודנטים במחלקה ומתעדכנת כמה פעמים בחודש. המגמה החיובית הזו שאנו מעודדים מאוד, מאפשרת ללומדים במחלקה להתמקצע גם בתחום המילולי בעוד כולנו נהנים מסקירות של הנעשה במחלקה, אך בהחלט גם בתופעות ואירועים נוספים רלוונטיים בארץ ובעולם.

 

מגזין מוזיאון העיצוב חולון

המגזין המתפרסם אחת לעונה (לפי לוח הזמנים של המוזיאון) מעדכן באופן רציף בתכנים הנוגעים לתערוכות המוצגות בו, אך גם סוקר תופעות עיצוביות תרבותיות אקטואליות בהקשרים רחבים יותר. במגזין אין מדור מיוחד לעיצוב גרפי, אך כפי שתוכלו לראות גם בנושאי התערוכות – כמעט תמיד תוכלו למצוא טקסטים בהקשרים שרלוונטיים לעבודתכם כמעצבים גרפיים, וגם כמובן, להתעדכן בתערוכות המוצגות לפני שתבחרו להגיע אליהן. גילוי נאות: אחת מעורכות התוכן במגזין היא גם מן הכותבות המוכשרות ביותר שלנו – סתו אקסנפלד.

 

Uncoated

והנה האח הצעיר והחדש בחבורת הבלוגים. המגזין שהחל מקבוצה בנושאי עיצוב גרפי בפייסבוק שייסד המעצב הגרפי בוגר ויצו חיפה, חיים שושן, התגבש לכדי מגזין המבטיח לסקר את תחומי האיור, האומנות וההדפס בעיקר ברמה המקומית אך גם העולמית ונותן במה ליוצרים צעירים, בדגש על תהליך עבודתם. הדגש אותו שמים עורכי המגזין – ביניהם המעצב הגרפי טל סולומון־‏ורדי, שנמנה גם הוא עם כותבינו, הוא להוות אלטרנטיבה בועטת ולסקר תופעות אזוטריות יותר מאלו הנסקרות במגזינים לעיל ובעיתונות הכתובה, ובנוסף להוות זירת מסחר למעצבים ויוצרים מן התחומים בהם עוסק המגזין. נשמע מרתק בהחלט ואנחנו מאחלים להם הצלחה מכל הלב!

 

מגזין אות־אות־אות

ומובן שיש גם אותנו! מגזין אות־אות־אות, המתמקד בטיפוגרפיה ומה שמסביב. המגזין כולל שלל מדורים, העוסקים בנושאים אקטואליים ובעיקר ביצירה הגרפית המקומית, אנחנו משתדלים לעדכן ברמה השבועית בתכנים שנראים לנו רלוונטיים ושיכולים לעניין מעצבים גרפיים. מעבר למגוון המידע אותו תוכלו לדלות בין מאות הכתבות אצלנו, תמיד גם תוכלו לעקוב ולקבל פינוקים ומתנות גרפיות שלא תראו בשום מקום אחר.

 

ויש עוד...

אם כל השפע לעיל לא מספק אתכם, אתם מוזמנים להתעדכן ולהתענג גם במגזינים נוספים העוסקים בעיצוב בכלל ונוגעים מדי פעם גם בעיצוב גרפי כגון: קווים ונקודות של יגאל זורע שגם אותו גייסנו לשורות כותבינו לא מזמן, בצלאל – של המחלקה להיסטוריה ותיאוריה בבצלאל, Blue Collar Blog אותו כותב להב הלוי, ואולי כדאי לציין גם את מגזין אנטייטלד המיתולוגי שמזמן כבר לא מתעדכן אבל מכיל כמה אוצרות שממש כדאי לכם לגלות.