טיפולינקס 20 לינקים טיפוגרפיים: איש הרנסנס, מונחי טיפוגרפיה והגדת אינסטנט לפסח

הלינקים הטיפוגרפיים שיוציאו אתכם מעבדות לחירות

אסופת לינקים אביביים: הפתעות טיפוגרפיות, כתבות עומק, עמדות נחרצות, פרטים שוליים, כינוסים מקצועיים וקולות קוראים.

אז מה היה לנו?

החודש במגזין אאא מעצבת הפונטים לירון לביא טורקניץ׳ התארחה במדור השו"ת; שגיא גרין קרא ב"ספר שפיצר" של עדה ורדי וחילץ ממנו תובנה נוקבת על המציאות העכשוויתהדס זהר כתבה על כברת הדרך שעבר סמל העיר תל־אביב מימיו של נחום גוטמן ועד לעידן של ברוך נאה; אברהם קורנפלד שיתף טכניקה שימושית למעצבי אתרים; ודדי כהן מצא חמש הגדות שכיף להעביר איתן את ליל הסדר.

פונט יידישקייט

אאא מפנקים אתכם בפונט חינמי לכבוד החג. יידישקייט הוא פונט קלאסי ומחוספס שנולד מתוך כותרות עיתונים־יידישאים משנות ה־40 שהודפסו בדפוס בֶּלֶט.

עוד קצת יידישקייט, כי אם כבר אז כבר. סרטון הסטופ־מושן המוטרף הזה שיצרה נִינַה פַּלֵי ייתן לכם קפיצת ראש לתוך אווירת החג. הגבירו את הווליום.

מיפוי החמץ

לאלה שלא מתיישרים עם הזרם, ולאלה שפשוט מכורים לפחמימות, חברת העיצוב Bee Creations הכינה אפליקציית־ווב כופרת במיוחד בשם Chametz Finder שממפה את המקומות שמוכרים חמץ במהלך פסח.

מונחים בטיפוגרפיה

מונחים בטיפוגרפיה

עם צאת הספר החדש The Triumph of Typography, אסופת מאמרים של כותבים שונים על טיפוגרפיה היום, מפרסם ה-Design Observer פרקים נבחרים מתוכו. פטר ון־בלוקלנד סוקר מונחי מפתח בטיפוגרפיה.

מה קרה לאיש הרנסנס הטיפוגרפי?

תוכלו לקרוא בפרק אחר באותו הספר שכתבה אלן לופטון.

אינסטגדה

אינסטגדה

זה כבר הפך למסורת: גם השנה תמר ידין איירה אינסטגדה! – ההגדה היחידה בעולם (ככל שידוע לנו) שנכנסת לעמוד אחד של מדפסת־ביתית:
כי אם תרצו – זו הגדה!
ויש גם לינקים לשנים קודמות: 2013, 2015

יותר וולגרי מהמציאות

זאב אנגלמאייר מתראיין ב״הארץ״:

"יצירה מחדירה סימני שאלה. עצם הפקפוק במה שנחשב מובן מאליו מחלחל אולי לחלק מהאנשים, ויש לזה כוח. יש אנשים שעושים דברים גדולים, מצילים את האנושות. אני לא עומד במים ומעביר פליטים סורים ליבשה. הניסיון האולי פתטי שלי הוא להעביר פליט — של מערכת החינוך, של המדינה, של היהדות, של האנושות, של כל הקיבעונות האלה שהחדירו לנו למוח — לחוף מבטחים."

כן בבקשה!

רועי לוטן מספר ליובל סער על השינויים בממשק המשתמש שעיצב ל־Yes:

"השאיפה לייצר סביבה אינטראקטיבית נקייה, ברורה, כזו שמאפשרת את התוכן ואת המסרים של החברה, צריכה להיות שאיפה של כל חברה שיש לה מוצר דיגיטלי עם ממשק אנושי."

חייטות טיפוגרפית – הרצאה של Dan Rhatigan על איך ולמה עוצבו טיפוסי אות כפי שעוצבו, וכיצד השפיעו המגבלות הטכניות על המאפיינים שלהם.

עברי, דבר עברית!

איך נולדה הלשון העברית ומה אפשר ללמוד עליה מן המקרא?

המילה  עברית גזורה כמובן מהמילה עברי, והאדם הראשון שנקרא במקרא עברי הוא אברהם: וַיָּבֹא הַפָּלִיט וַיַּגֵּד לְאַבְרָם הָעִבְרִי (בראשית יד יג). ואכן אברהם הוא אבי האומה העברית, כפי שספר בראשית מספר בהרחבה. מאין באה המילה עברי? רש"י אומר: עברי – שבא מעבר הנהר;

איך לעצב מחדש סמל הרלדי?

איך לעצב מחדש סמל הרלדי?

ככה!

ואם כבר מדברים על משפחת המלוכה

אז הנה משהו על הסמל של פרינס.

אני כבר אדפדפף לבד בחושך

אני כבר אדפדפף לבד בחושך

מיטב הספרים שעוצבו בשנה האחרונה בפולין

לצייר אותיות על הכביש

יש כזה מקצוע!

ואפשר גם מבניינים

איך לעצב לעצמכם את הפורטפוליו?

קבלו שישה טיפים

תערוכה חדשה לגיא טמם

תערוכה חדשה לגיא טמם

גיא טמם הוא מעצב גרפי שאוהב לצייר אותיות, הוא יציג  בכולי־עלמא תערוכת עבודות קליגרפיה ידניות מקוריות דיו על נייר, שמבוססות על טקסטים שהשפיעו עליו – החל מקללות הדדיות בכביש ועד ציטוטים של משוררים אנגליים מהמאה ה־17.
יום שני ה־9 למאי בשעה 9 בערב.

דרושים דרושות

מעצב גרפי לווב [סטודיו רז]
מעצב גרפי עם פורטפוליו מעולה [פרקטיק]
דרושים מורים [סטודיו 6b]
ביצועיסט גרפי עם לב של דוב [3 הדובים]
מעצב אינטראקטיס [ngSoft]
מעצב עם זיקה לפרסום [אלנבי]
*המודעות פונות לשני המינים כמובן

קול קורא

Communication Arts – התחרות היוקרתית כוללת שש קטגוריות: עיצוב גרפי, פרסום, טיפוגרפיה, אינטראקטיב, איור וצילום. דדליין: 6.5.16

ביאנלה לכרזות באקוודור – דדליין: 1.6.16

טיפומניה – פסטיבל לטיפוגרפיה בוידאו – דדליין: 1.5.16