בוגרים.ות הופ, פגמ״ר! סיקור תערוכות בוגרי תקש״ח 2023 – חלק ג׳

אנחנו שמחים לשתף אתכם בחלק השלישי והאחרון המסקר את עבודות בוגרי/ות המחלקות לתקשורת חזותית בארץ. קבלו מקבץ של 14 פרויקטים שמסכמים ארבע שנות למידה וחוגגים את העיצוב הגרפי הישראלי

 

בניה המר

בוגר
בצלאל
פגמ״ר
״וימפל״ – גופן גלותי חדש

בניה יצא למסע בעקבות טיפוס האות האשכנזי המעוטר והמוחצן, וזיקק אותו לגופן מודרני בניחוח גלותי ובחמישה משקלים. הוא גם התאים את עיטור האותיות, והתוצאה היא חגיגה טיפוגרפית מסורתית־מודרנית. אנחנו תמיד שמחים לראות פונטים מעוצבים היטב, ועם כל כך הרבה חלופות סגנוניות, אי אפשר שלא להתאהב.
instagram.com/benayahmr

 

ענבל שמש

בוגרת
בצלאל
פגמ״ר
Kit עברית

ענבל יצרה ערכת עזרים ללימוד השפה העברית המיועדת לדוברי אנגלית שמגיעים ללמוד באולפן. לדברי ענבל ״הערכה נוצרה מתוך שאיפה להעשיר את כיתת הלימוד ולהפוך אותה לסביבה נעימה, מלמדת, בוגרת ומהנה״. הערכה מורכבת מעזרי לימוד שונים המיועדים ללומדים ולמלמדים יחד, בניהם פוסטרים לתלייה בכיתה, מחברות וכרטיסיות מילים המאפשרות תרגול חופשי של בניית משפטים, הטייה של פעלים ולימוד אישי או קבוצתי של אוצר מילים רחב בעברית.

instagram.com/shemesh96

 

רוני לוסייב

בוגרת
סמינר הקיבוצים
פגמ״ר
חנות מזכרות חיפאית

כבת העיר חיפה שביקרה במספר מוזיאונים בעיר, גילתה רוני שבחנויות המזכרות לא מוכרים פריטים המייצגים את האלמנטים המזוהים עם העיר. רוני נרתמה למשימה ועיצבה לפרויקט הגמר שלה מספר אובייקטים המעניקים נקודת מבט הומוריסטית על שכיות החמדה של חיפה, כמו נרות בצורת ארובות בז״ן, שממש לא כדאי שישרפו באמת, ובבושקה של פח עיריה שמסתיר בתוכו חיות־בר מן הכרמל הקרוב, כמו חזירי הבר שהתפרסמו היטב בזמן הקורונה.

instagram.com/ronilosayev

 

סליה גריון

בוגרת
בצלאל
פגמ״ר
סינמטק ירושלים: מיתוג מחדש

בתי קולנוע מציגים בעיקר דימויים חזותיים, אבל הסינמטק ירושלים הוא לא רק מקום שמקרין סרטים; הוא מוסד תרבותי שמהווה ארכיון ישראלי עצום. מרענן ומעניין לראות פרויקט מיתוג מחדש שמוותר כמעט לחלוטין על הדימויים הקולנועיים לטובת עיצוב טיפוגרפי עשיר ומושך. גם הקטלוג וגם הכרזות מציגים טיפוגרפיה תלת־לשונית מצוינת.

instagram.com/celiagarion

 

דור דבורה

בוגר
המסלול האקדמי המכללה למינהל
פגמ״ר
אני יהודי־ערבי

לעיתים נראה כי כל קהילה יהודית שעלתה לארץ הביאה איתה את המנהגים, הטעמים והתרבות, למעט היהודים שעלו מארצות ערב. הם טמנו עמוק את הסממנים הערביים, השירים, הויזואליות הייחודית, הסיפורים. זאת משם שהמילה ״ערבי״ נחשבה ונחשבת למילת גנאי בארץ. בפרויקט הזהות ״אני יהודי־ערבי״ דור חוזר לנכסי התרבות שנשכחו ואוגד אותם לספר לבן מיוחד הרקום בפיתוח גאומטרי ערבי־עברי. בספר תמצאו טיפוגרפיה יפייפה של כתבי־יד בערבית ועברית, שירים מרגשים, פיסות היסטוריה, התפתחות הכתב־העברי, פאטרנים וערבסקות ייחודיות שקישטו בתי כנסת ואוצרות תרבות שהלב מתרחב, גם אם שורשיכם לא מגיעים מאיזורים אלו. אוסף ויזואלי מרגש שנותן במה לתרבות ההיפייפיה שנעזבה מאחור.

instagram.com/dordvora_

 

לירז קירמאיר

בוגרת
המסלול האקדמי המכללה למינהל
פגמ״ר
אמלק

בואו נאמלק לכם, "אמלק" הוא מגזין דיסלקטי. אם כך רואים אנשים בעלי דיסלקציה את הכתוב אנחנו קצת מקנאים! איזו טיפוגרפיה מגניבה :) ועכשיו ברצינות, לירז יצרה מגזין שממחיש את תחושת הדיסלקט כאשר הוא נתקל בטקסט רב־מלל. אמלק הוא מגזין פנאי שפונה לאנשים בעלי המגבלה הזו ונותן להם תחושת הזדהות ושייכות ומציג לאלו שאינם דיסלקטים את ההרגשה של החוויה הזו. פרויקט טיפוגרפי חשוב ומתחשב, ואנחנו שמחים שזה כבר השני שראינו השנה.

instagram.com/liraz_kirmair

 

מאיה שלם

בוגרת
ויצ״ו חיפה
פגמ״ר
לשם שונית

למרות המיקום המרוחק משאר התערוכה שהיה אילוץ של האלמנט האימרסיבי של הפרויקט, יש פה חתיכת קריאת כיון עתידית מוצלחת. מאיה, במתכוון או שלא, יצאה חלוצה המצביעה על השילובים האפשריים שעולים מהכניסה של ויצ״ו לאוניברסיטת חיפה לאחרונה, בין מדע לעיצוב, ולאפשרויות הבלתי נגמרות שיכולות להועיל רבות לשני העולמות. בחיבור עם מעבדה (הפעם מבן־גוריון) עיצבה מאיה חדר שהוא קפסולת למידה אינטרקטיבית המלמדת על החשיבות הסביבתית של האלמוגים, וקצב ההרס העולמי שלהם שמקרב אותנו לאסון אקולוגי. אותנו זה הפעיל לגמרי, וגם למדנו מלא!

instagram.com/mayashalem

 

גליה ביסטריצקיה וקטרינה אלי

בוגרות
ויצ״ו חיפה
פגמ״ר
Вул. Волi 24/2 | Freedom St. 24/2

גליה וקטרינה יצרו סרטון אנימציה שמציג את סיפורו של בניין אוקראיני, מהמאה התשע־עשרה ועד היום. הבניין עובר את שינויי הזמן וחווה על בשרו את הטרגדיות והמלחמות ששבות ונישנות על ידי בני האדם מבלי ללמוד מניסיון העבר. מעבר לרלוונטיות האקטואלית ולחשיבות הפוליטית של הסרטון הזה, שעשוי לעילא, זהו גם פרויקט מתוזמר היטב של צמד מעצבות שעשו פרויקט גמר ביחד. צמד מגישות הוא פורמט שעובד טוב כבר כמה שנים בויצ״ו, ולא רואים הרבה בבתי ספר אחרים, אבל התוצאות לרוב רק מקדמות משמעותית את פרויקט הגמר של הצמדים, וגם מלמדות אותם לעבוד מצוין ביחד, לקראת היציאה לשוק העבודה. אנחנו מקווים שזאת סנונית שתתחיל שינוי מבורך בתפיסה המקובעת שפגמ״ר עושים לבד או לא עושים בכלל.

instagram.com/galya.craft
instagram.com/katerina_eli_

 

רון פורת

בוגרת
המסלול האקדמי המכללה למינהל
פגמ״ר
נוף לשוני

בשנה האחרונה כולנו עדים לשסע העמוק שנפער בין אזרחי מדינת ישראל, הנחלקים לשני מחנות מרכזיים, מה שמתבטא בהפגנות, שלטי חוצות, אמירות פוליטיות ומסרים ויזואליים וטקסטואליים. הפרויקט של רון הינו מחקר שמתמקד בהצגת ערכי ״המיתוג״ של שני המחנות ומנסה להסיק את הסיבות לשימוש אמצעים אלו תוך הבנת המסרים שמסתתרים מאחורי כל אלמנט ויזואלי בכל מחנה בנפרד. כל אחת מהקבוצות, יצרה שפה ויזואלית משותפת המאוחדת במסרים שלה שמתבטאים בתקשורת חזותית ומשפיעים על אופי המרחב הציבורי שלנו כיום. לבסוף נוצר מעין ״ברנד בוק״ ל״מותג״ מתוך האידיאולוגיה של כל אחד מהצדדים. פרויקט מחאתי ובועט בו רון מזמינה אותנו לקחת חלק ולא מותירה לנו את האפשרות להישאר אדישים.

instagram.com/ronporat23

 

תמר רחל
גולדשטיין

בוגרת
בצלאל
פגמ״ר
Sugar Coated

במשך מאות שנים הוא שימש כתרופה ותבלין, סמל לעושר, מצרך יקר ונדיר. מאז הפך למוצר בסיס הנמצא בכל מקום. אנחנו לא נוטים לייחס לו את זה, אבל הוא מספר סיפור של כוח, כסף, דיכוי ושעבוד. הגרגר הלבן הזה, הקטלני מכולם, נקרא סוכר. תמר יצרה קומפוזיצייה עצומת ממדים המכילה שלל מאכלים עתירי סוכר בצבעים רוויים שילדים אוהבים. חווית הצפיה מורכבת מהתקרבות והתרחקות ובכל מבט מתגלות הפתעות חדשות. חייבים לראות את זה בלייב.

instagram.com/tamarul_

 

אביב פאתאי

בוגרת
המסלול האקדמי המכללה למינהל
פגמ״ר
C4H2

הפרויקט של אביב מעלה נקודות מבט מעניינות על הגוף. תהיתם מה היה קורה אם קעקועים היו יכולים לאותת לנו על מצבנו הבריאותי? אביב יצרה שפה גרפית שלמה מנקודות המתחברות להן ויוצרות סמלילים יפהפים המעטרים את הגוף, וכאשר מסתמנת מחלה בגוף, הנקודות משנות את צבען לכתום זרחני ומתריאות לאדם. בספר המותג מובאים הסברים מדוייקים כיצד נראה כל קעקוע וכל שוני המצביע על חשש. טכנולוגיה שיתכן והיא לחלקנו משאלת לב שמבוצעת בצורה מדוייקת וייחודית.

instagram.com/aviv.patay

 

איה עבדאלעאל

בוגרת
בצלאל
פגמ״ר
מאוג׳

איה עיצבה פונט ערבי מוזיקלי עכשווי במשקל עבה, שהרעיון מאחוריו הגיע מפרויקט עיצוב אותיות (lettering) קודם לשיר של פיירוז. הפונט מעוצב בהשראת פונטים ערביים קלאסיים והוא חוגג את מוזיקת ​​האגדות, משלב בין עבר והווה, ומחייה זיכרונות המעבירים רגשות לאורך דורות.

instagram.com/ayaabdelal1

 

אליסה שובייב

בוגרת
ויצ״ו חיפה
פגמ״ר
המגדיר לזבל הישראלי

אליסה עיצבה ספר החוקר את הזבל הישראלי, בהשפעה של מדריכים ביולוגיים, אבל שידרגה את הפורמט כך שיהיה תקשורתי ומזמין, ואפילו העניקה לחלקי הזבל שמות לטיניים. ליקוט מלומד של פסולת מרחבי ישראל, הביא אותה ליצור את המדריך על מנת להעלות את המודעות לשמירה על ניקיון הסביבה, וזאת מגמה מבורכת שראינו בכלל בתי הספר. ממש משמח אותנו לראות שזאת כבר מיני־תנועה של בוגרים שנרתמים לבעיה גלובלית. אז מי מרים את הכפפה לאגד את כולם לארגון חברתי מצליח?

instagram.com/alisa_shuv

 

שיר דהן

בוגרת
המסלול האקדמי המכללה למינהל
פגמ״ר
יהדות פמיניסטית

שיר הגיעה מהסיפור האישי שלה: היא נולדה בבית דתי וכיום חיה בסביבה חילונית אבל מקיימת אורח חיים דתי. הרושם שקיבלה מנקודת המבט החילוני היא שהדעה הרווחת רואה את היהדות כדת שוביניסטית המקטינה נשים, וזאת לעומת הערכים שעליהם גדלה - שלאישה יש מקום של כבוד ועוצמה בבית וגם מחוצה לו. בפרויקט היא בחרה לספר את סיפורן של נשים חזקות במקרא, המדברים על עוצמה נשית וזאת בכדי להוכיח שלאישה ביהדות יש מקום של כבוד, ולייצר שיח פמיניסטי. בסדרת הפוסטרים שאיירה היא משוה באופן יצירתי בין הנשים מן המקרא לבין כאלה המוכרות לנו מהתרבות הפופולארית כיום.

instagram.com/shir_dahan

 


בהכנת הכתבה השתתפו עומר בינדר, בת־אל בן־חורין, רינת הדר, אורטל פלדהיים, אריאל אדלר ואלעד יאנה.


הוסף/י תגובה

4 תגובות