לפני קצת יותר משנה, פנינו לעשרים וחמישה מעצבים, מעצבות ואנשי אקדמיה מתחום התקשורת החזותית וביקשנו מהם בקשה זהה: לתת טיפ למעצבים בתחילת דרכם המקצועית. הטיפ יכול להיות קשור לתהליכי למידה, שינויים טכנולוגיים, טכניקות עיצוב, פרספקטיבה, נטוורקינג, איזונים וכו׳.
כל זה היה לפני המלחמה והיתה לנו תכנית לפרסם מהדורה מודפסת למגזין שתעסוק בנושא ״עתיד״. מאז עבר על העם היהודי לא מעט והנה אנחנו כבר בעתיד, בלי מהדורה מודפסת אבל עם המון טיפים שימושיים שישנו לכם את החיים (רק לטובה!).
איציק רנרט
להיות בן־אדם, לא שכיר חרב, לא לשרת את הרעים ואת מכונת הקפיטליזם. לא בשביל זה קיבלת כישרון יכולת והשכלה. לא להוסיף דברים מיותרים או מזיקים – העולם כבר עולה על גדותיו מרוב רעש וג׳אנק. לייצר יופי, יש מספיק כיעור בעולם. לזכור שעיצוב הוא כלי לשינוי המציאות. בלימודים עצמם: להקשיב לאינטואיציה שלך, לא להאמין למרצים, לביקורות ולציונים יותר מדי. אלא אם אני המרצה.
instagram.com/itzikrennertירום ורדימון
נסו להתבונן מן העתיד ולמפות את עברכם, ולעולם היו עצמכם.
השאלון עם ירום ורדימוןגלית גאון
ללמוד כל יום משהו חדש. זה יכול להיות משהו קטן, לכאורה שולי ולא חשוב, אבל גם הוא יצטרף לאינספור מחשבות שממלאות אותנו בהזדמנויות להקשרים חדשים ומחשבות מרתקות.
instagram.com/design.curatorגולן גפני
הישארו תמיד סקרנים לחוות וללמוד דברים חדשים. והשתדלו לא להתאהב בסקיצות שלכןם.
instagram.com/golan_gafniלהב הלוי
יש רק דבר אחד מעניין בעיצוב ושמצדיק את כל הקיום של המקצוע הזה – וזה הרגע בו הוא פוגש את קהל היעד שלו. זה ה״גולדן מומנט״ של העיצוב הגרפי. חוץ מזה שום דבר לא חשוב. לא תיאוריות, לא אידאולוגיות, לא תפיסות עולם פילוסופיות, לא ״כוונות המשורר״. רק הרגע הזה שבו תוצר העיצוב פוגש את מי שהוא היה מיועד לו, והאם הוא עשה אז את העבודה שלשמה נעשה או לא. רק זה.
instagram.com/lahav_halevy
השאלון עם להב הלוי
תמר בר־דיין
טיפ שאני קיבלתי כשיצאתי לעצמאות ומאז אני מעבירה הלאה: אל תדאג/י מזה שלא תהיה לך עבודה בשוק. יש המון מעצבים מוכשרים אבל רק מעט שאפשר לעבוד איתם, השאר פשוט בלתי נסבלים. ובקיצור, הכל מתחיל ונגמר בקשר אישי.
instagram.com/tamarbardayanירון שין
במקביל להיותכם שכירים או עצמאיים – חפשו בכל הכֹח ומצאו מישהו שזקוק לעיצוב ושמגיע מעולמות היצירה או התוכן, או שהאידיאלים שלכם משותפים – ועשו עבורו עבודה מעולה, בחינם. פרו־בונו. (אני מתעקש על החינם). זה יפתח אתכם יצירתית, יבנה גשרים וקשרים, והכי חשוב – ייתן ערך למי שאנחנו ולתפקיד שלנו כמעצבים החיים על פני הכדור הזה. החיים יודעים לסובב את הדברים כך שבשורה התחתונה זה מאוד מאוד ישתלם. בהצלחה!
instagram.com/jewboy_corporation
השאלון עם ירון שין
נעמי גלבך
בלימודים, בעבודה ובשגרה ברוכה של איזון בית/עבודה, לא מעט פעמים התחושה היא הצפה ועומס של משימות, חוסר אונים ומצוקה של 'אין מצב שאני מספיקה את הכל' אז אשתף בטיפ שלי שעזר לי לא מעט פעמים לעשות סדר: הבדילו בין משימות 'דוממות' למשימות 'מרגישות'. הרי הרצפות לא ירגישו מי מנקה ומקרצף אותן, נכון? אז אלה אופי המשימות שנכון להעביר הלאה ולגייס אנשים שיעזרו לנו, מנגד סיפור לפני השינה לילד, או משימה יצירתית מורכבת רק אנחנו והרגש שלנו מסוגלים לעשות. אז תנו לכל משימה את המשבצת שלה והשקיעו אנרגיות, רגש ומחשבה במקומות שאף אחד לא יכול לעשות את המשימה במקומכם. לחיי האיזון, אמן!
linkedin.com/in/neomi-gelbachגלעד פריד
אמפתיה היא מרכיב מרכזי בעבודה שלנו כמעצבים – אמפתיה ללקוחות שלנו, למשתמשים באתרים ובמערכות שנעצב ולחברי הצוות שלנו. היכולת להיכנס לנעליו של האחר הופכת את העבודה שלנו לעמוקה ואיכותית יותר ואותנו לבני־אדם טובים יותר.
instagram.com/gigibenרינת הדר
תשמרו פינה לעצמכםן. תשאירו מקום קבוע בלו"ז שלא מיועד ללקוחות, אלא לחלומות שלכםן. זו הדרך שלכםן לשמור על התשוקה, לבדל את עצמכםן ולשכלל את עצמכםן מקצועית. תשקיעו בעצמכםן. אל תיאבקו על מה שגוזל לכםן אנרגיה. קחו את התשוקות והחוזקות שלכםן, שהן הייחודיוּת שלכםן, ותעצימו אותן!"
instagram.com/rinat.hadar_studioאנה גסלב
לתפוס מרחק. מה שעוזר לי לנהל תהליכים יצירתיים זה לפעמים לעצור ולקחת צעד אחורה מהתעמקות בפרטים הקטנים. אני אשכרה מתרחקת פיזית מהיצירה – שולחת לעצמי בווטסאפ או מעלה עבור עצמי את הדימוי לאינסטגרם, כדי לראות את העבודה בקטן ובזמני הפנוי. כך אני מקבלת פרספקטיבה נחוצה.
linkedin.com/in/annageslevזאב אנגלמאייר
instagram.com/shoshke_engelmayerאבירם מאיר
מה שברור לי היום, אחרי כל כך הרבה פרויקטים, עצות, ניסיון בהוראה ועבודה עם לקוחות זה שחשוב לתת מקום לתהליך העיצובי. יש לו את הקצב וההתפתחות שלו ואת הזמן בו הדברים קורים. לא להאיץ בו או למשוך אותו. להקשיב לקול הפנימי ולגוף. ברוב הפעמים כשהפתרון הנכון מגיע, התחושה מאוד ברורה וחזקה. רק צריך ללמוד לזהות אותה. זה לא בהכרח מבטיח שהעבודה תאושר או תתקבל, אבל לפחות תדעו שעשיתם את הכי טוב שיכולתם.
instagram.com/avirameir
השאלון עם אבירם מאיר
אברהם קורנפלד
המידע הבלתי פוסק שזמין לנו בכל עת מייצר לנו המון רעש ופוגע ביכולת שלנו להתרכז ולעצב. הטיפ שלי הוא לנסות ולהפחית כמה שאפשר את החשיפה לחדשות ורשתות חברתיות. זה לא קל ליישום אבל שווה את זה.
instagram.com/avrahamcornfeld
לעמוד הפרופיל של אברהם קורנפלד
אביגיל ריינר
למצוא מסגרת לימודית נוספת, כדי ללמוד תמיד, כל הזמן, בכל דרך שרק אפשר. הלמידה עבורי היא כלי להתפתחות תמידית, דבר שהופך אותי לאשת מקצוע טובה יותר. לכן ממליצה למצוא מסגרת מקבילה לעבודה.
instagram.com/thestudiocoil
השאלון עם אביגיל ריינר
איתי בלאיש
ה־fine tuning והדיון הבלתי נגמר שהאקדמיה מחנכת אליו בכל פרויקט, הוא בלוף. אחרי כמה זמן, וניסיון במקצוע, הקסם יוצא מהידיים שלכםן הרבה יותר מהר ממה שאנשים חושבים.
instagram.com/itayblaishג׳ודית אשר
כמעצבות ומעצבים חשוב לפתח תחומי עניין נוספים לאלו שאנו עוסקים בהם. כל דבר. חשוב להרחיב את היריעה ולא רק לצמצם ולהתמקצע.
instagram.com/judasherאביחי מזרחי
קונטרסט הוא ערך חשוב בעיצוב – בקומפוזיציה, בטיפוגרפיה, במתח וביחסים בין אלמנטים בעיצוב, בהיררכיה ובכלל.
instagram.com/avihaimאלעד יאנה
בתחילת כל פרויקט שקיבלתם, השקיעו לפחות חמש דקות למחקר היסטורי – מילולי ואז ויזואלי – של הנושא או הקונספט אותו אתם מעצבים. ואז קחו עוד חמש דקות של מחקר על הסגנון או הטרנד איתו אתם חושבים לעצב. מבטיח לכם פיצוח מוצלח ומהיר יותר, ותוצאה עשירה בהרבה.
instagram.com/my_socalled_phd
לעמוד הפרופיל של אלעד יאנה
ארז גביש
כשאנחנו מנתבים את הכישרון שלנו לקריירה, אנחנו מחליטים לקחת את התכונה הכי יסודית שלנו, את התשוקה שלנו, ולהקדיש אותה לאחרים. תשמרו חלק, גם אם קטן, מהכשרון והיצירתיות שלכם לעצמכםן ואל תעשו ממנו עבודה. זה יהיה החלק ששמור להנאה האישית הפרטית שלכם ויאפשר לכם להמשיך להיות יצירתיים ללא סיבה וללא תועלת. סתם ככה.
instagram.com/gavisher
השאלון עם ארז גביש
נואל ערפאת
א) חזרו לאחור, לעיתים הפתרון נמצא שם.
ב) כל פרויקט הוא מגרש, הגדירו את תפקידכם בתחילת המשחק.
ג) יש לנו ארגז כלים עשיר, השתמשו בו כדי לעשות דבר חשוב.
ד) כישלונות מלמדים יותר מהצלחות, קבלו אותם באהבה.
צחי דינר
היום־יום שלנו, מכל מיני סיבות, משתנה בקצב מהיר יותר מכל נקודה בזמן בהיסטוריה האנושית. הקצב הזה, משפיע באופן מהותי על הכלים, על השירותים, על הדרך שבא אנשים מתקשרים, יוצרים, צורכים מידע, איך אנשים מקבלים החלטות או מקדישים בכלל תשומת לב. למשהו. תהליכים שנלמדו הופכים ללא רלוונטים, ידע בתחום מסויים הופך ללא רלוונטי ונדמה שצריך להתחיל מהתחלה. אני מאמין, שהדרך היחידה להצליח היא להישאר רעב, וסקרן. רעב לידע והתפתחות. להקדיש זמן מצד אחד להתמקצעות במספר תחומים – לא רק בתחום אחד ספציפי אלא לפרוס ולהתנסות במספר תחומי ידע. להוסיף עוד ועוד כישורים ולא להפסיק ללמוד, באונליין, קורסים, הרצאות. לפנות זמן ללמידה ולשכלול, לשאול שאלות, כדי למנף את היכולת האישית כל פעם עוד קצת. לקפוץ למים, ללמוד טכנולוגיה, להבין איך דברים עובדים ופועלים. לחבר נקודות בין תחומים צפויים ולא צפויים. להפעיל גם את הראש ולא רק את היד. ובעיקר, לפתח עמידות ובטחון, בכם כמעצבים בכשרון שלכם כאנשים יוצרים ולא יצרנים.
instagram.com/zachidעודד בן־יהודה
לפתוח כל ראשון בבוקר את שבוע העבודה עם שעתיים של השראה וקריאת ניוזלטרים של מגזיני עיצוב ואקטואליה מהעולם.
instagram.com/oded_ben_yehuda
השאלון עם עודד בן־יהודה
נעה שוורץ
הטיפ שלי הוא להכין פנקס שחור קטן עם כל הטעויות שעשיתי בעבודה, שלא אחזור עליהן שוב.
instagram.com/schwartznoaמושון זר־אביב
עיצוב הוא סוג של מפה. לפעמים הוא ממפה את המרחב הגיאוגרפי, אבל לרוב הוא ממפה מרחבי ידע אחרים. לפעמים המפה מאפשרת לנו לנווט במציאות, אך לעיתים קרובות מדי היא מעוצבת כדי להוליך אותנו שולל. לפני שאתם ניגשים למפות, עצרו לרגע כדי לבחור את המצפן שלכם.
instagram.com/mushon