צמד חמד רוני ורוני מעצבים בשניים, בסטודיו Roniverony

אנחנו מתחילים מדור חדש של ראיונות עם צמדי מעצבים הפועלים ביחד. מהי חלוקת התפקידים? מה היתרונות ומה החסרונות של עבודה בזוג? ואיזה מוזיקה הם שומעים בסטודיו?

הסטודיו הביתי של רוני ורוני

רוני שניידר (בן 27) ורוני בן־יוסף (בת 26) הכירו בשנקר במחלקה לתקשורת חזותית והם קודם כל החברים הכי טובים. את סטודיו רוני ורוני הם הקימו יחד לפני שלושה חודשים אחרי שהשניים הבינו שיש להם מה להגיד והם רוצים להגיד את זה יחד. החברות שהתחילה מתוך החיבור של השניים לעולם האמנות והעיצוב, והיכולת הבלתי נגמרת שלהם לדבר על זה ולחלום יחד, הובילה להקמת סטודיו שמטרתו העיקרית היא שילוב של שני ניגודים - האחד מינימליסט ומוקפד והשנייה חופשית ואקספרסיבית. הסטודיו ממוקם במרפסת הדירה של רוני הבת ברחוב רמברנדט 2, תל-אביב.

איך העבודה בצמד?

כשרק התחלנו היו לנו הרבה חששות. לא ידענו איך זה יעבוד, האם נצליח לעמוד במטרה שהצבנו לעצמנו ואיך נשלב חברות עם עבודה. עם הזמן אנחנו לומדים את רעיון הצמד ומשבוע לשבוע העבודה הולכת ונעשית משולבת יותר, כיפית יותר ובעינינו טובה יותר.

"גילינו שאנחנו מרחיבים את היכולות שלנו ויכולים לחרוג מהתבניות שקבענו על עצמנו"

מהי חלוקת התפקידים?

בהתחלה אנחנו חושבים יחד על הקונספט לפרויקט ולאחר מכן עושים חלוקת תפקידים. בגלל האופי השונה שלנו היינו בטוחים שכל אחד יקח על עצמו את המשימות שאופייניות לו אבל בעבודה המשותפת גילינו שאנחנו מרחיבים את היכולות שלנו ויכולים לחרוג מהתבניות שקבענו על עצמנו. מה שנשאר קבוע הוא שרוני הבן שוטף כלים ורוני הבת שוטפת את הרצפה.

מה היתרונות ומה החסרונות של עבודה בזוג?

יש משהו מאוד מרגיע בכך שבכל רגע נתון יש עוד זוג עיניים שיכול לתת דעה על מה שאתה עושה. ובנוסף לכך, תהליך המחשבה תמיד עובר בין שני מוחות וכך פרויקט עובר תהליך טוב יותר, עמוק יותר, ומקיף יותר. בגלל שאנחנו חברים כל כך טובים וחולקים כמעט כל תחום עניין אפשרי אז אין לנו בעיה לבחור איזה מוזיקה נשמע בזמן העבודה ואפילו מה נאכל בארוחת הצהריים. החסרונות הם אותם חסרונות שיש בכל זוגיות. לפעמים לא מסכימים על משהו, לפעמים צריך זמן לבד, ונורא חשוב לנו תמיד לא לשכוח שהדבר המרכזי שהוביל להקמת הסטודיו הזה היה החברות שלנו ואנחנו כל הזמן משתדלים לא להזניח אותה לטובת העבודה.

מתוך תיק העבודות של רוני ורוני

האם יש עליכם המלצות לעבודה משותפת טובה?

כן. קודם כל, צריך לסמוך אחד על השני כי הדבר שהכי חשוב לנו כמעצבים הוא להיות מחוברים לעצמנו. עבודה טובה בצמד היא בעיקרה היכולת של כל אחד מהשניים להגיד בצורה הכי חופשית את מה שיש לו להגיד וגם אם יש מחלוקות אז נוצר דיון שמחדד את רעיונות הפרויקט וממשיך את הדיון האינסופי הבלתי נגמר על מה זה עיצוב, מה תפקידנו ואיך אפשר להגיד עוד משהו שישנה/ישפיע/יחדד/ידייק/יעזור/ירגש.

"עבודה טובה בצמד היא בעיקרה היכולת של כל אחד מהשניים להגיד בצורה הכי חופשית את מה שיש לו להגיד"

ספרו על פרויקט מעניין שעבדתם עליו או שאתם עובדים עליו בימים אלו.

לאחרונה עיצבנו לוגו לפרויקט שמשלב אדריכלות וטבע. כבר בשלב המחקר הרגשנו שאנחנו מגיעים למקומות שמחדשים לנו ומפתיעים אותנו. בשלב העיצוב הצלחנו להביא מאגר נרחב של רעיונות ומחשבות ומשם העיצוב התגלגל והתפתח. מה שמבדיל את הפרויקט הזה מפרויקטים אחרים הוא המובן מאליו שאינו מובן כלל - לעצב זה כיף! וכמעצב, יש לך את היכולת להשפיע לא רק על הנראות, אלא גם על התוכן.

השראה

– מוזיקה

פופ טרשי. הכל הולך - בריטני, ביונסה, רובין, דקלה, ג'סטין (B+T).
וגם הרבה דארק זיכרון ישראלי חווה, יהודית, מתי.

פרויקט הגמר של רוני שניידר מתוך פרויקטי הגמר שעשו לנו את זה 2015

– אישיות

עובדיה בנישו, מאייר מוכשר וחברנו הטוב שגם אותו הכרנו בשנקר. חולק איתנו את החלל הדירה ומלווה אותנו בגופו בנפשו בכל שלב בדרך.

– מוטו

לסדר את הבלגן ולבלגן את הסדר.

– פונט

רוני הבת: הדסה (אפשר גם נטויה).
רוני הבן: כרגע Akkurat כי קודם כל הוא פונט סאן סריפי מעולה ובנוסף ממש קל למצוא אותו כי הוא הראשון ברשימת הפונטים.

תוכלו למצוא אותם באתר - www.roniverony.com
ובדף הפייסבוק - Studio Roniverony

מתוך תיק העבודות של רוני ורוני