צמד חמד אבישר ויצחקי מעצבים בשניים, בסטודיו YYNGO

מה קורה כשהקונפליקט הכי משמעותי בסטודיו הוא אחד הקרבות הכי חשובים בעולם המודרני - צמחוניים מול קרניבורים, ואיך זה משפיע על העיצוב בזוג?

לפעמים המערכת האפורה של שוק המעצבים השכירים יוצרת שותפיות עצמאיות מדליקות. כזאת היא השותפות של אבישר ויצחקי שהכירו בתור שכירים והגיעו למסקנה שהם רוצים לעבוד יחד ולמצוא שפה משלהם. ב־2012 הם הקימו את סטודיו YYNGO.

פרויקט של הסטודיו: תדמית גרפית לפסטיבל סרטי הסטודנטים

אבישר גולדמן סיים תואר בתקשורת חזותית בשנקר ב־2009, יצחק יצחקי הוא מעצב אוטו־דידקט שעשה מעבר מעולם האמנות לעולם העיצוב. הסטודיו שממוקם בשוק לוינסקי בתל־אביב, מתעסק בעיקר במיתוג ואסטרטגיה עבור חברות גדלות וקטנות ומספק מעטפת מלאה למותגים. הם עובדים על סטארטאפים בארץ ובחו"ל, אחראיים על עיצוב אירועי תרבות, ובנוסף עובדים על יוזמות משלהם בתחום העיצוב.

מה מעניין אתכם בעיצוב?

מעניינת אותנו עבודה עם תכנים אמנותיים ואירועי תרבות ואנחנו גם מאוד בעניין של מיתוג ובניית מהלכים אסטרטגיים למותגים חדשים וותיקים. שנינו אוהבים טיפוגרפיה, איור ובניית קריאייטיב מול בריף/קונספט נתון. מציאת הזהות והמאפיינים למותג מובילה אותנו דרך שאלות מהותיות ופילוסופיות ומעשירה את החוויה שלנו מול המקצוע והלקוחות.

"הגענו למצב שאנחנו משלימים משפטים אחד של השני ומתרגשים מאותם רפרנסים בשלבי המחקר והמיתוג"

מה יש לכם לספר על העבודה בצמד?

סיוט :)
השותפות דורשת דיאלוג משוכלל ופתוח, נחוצה סובלנות ונתינת מרחב אחד לשני ולרעיונות שמתגבשים. אנחנו משתדלים להיות ערניים ולא לחזור על אותם דפוסים עיצוביים, למצוא עניין בכל פרויקט שעל הפרק, להתפתח, להתחדש ולמצוא עניין כל הזמן.
הדינמקיה שהעבודה המשותפת מייצרת היא נדירה - הגענו למצב שאנחנו משלימים משפטים אחד של השני ומתרגשים מאותם רפרנסים בשלבי המחקר והמיתוג. השיחרור והגמישות מול הרעיונות שלנו מייצרת הקשבה, פתיחות וכנות בתהליך בצורה שמקדמת ומשרתת את התוצאות, וזה מה שחשוב מבחינתנו, להיות שלמים עם העשייה שלנו.

פרויקט של הסטודיו: בירה הרצל

מהי חלוקת התפקידים?

שנינו עושים הכל: קריאייטיב, פרינט, איור, דיגיטל והרבה אדמיניסטרציה של הסטודיו.
אבישר השלים לאחרונה גם לימודי תִכנות כך שיש לו תפיסה מאוד רחבה מול הכלים האינטרנטיים והצרכים של עולם הדיגיטל. זה עוזר לנו כשאנחנו ניגשים לפרויקטים אפליקטיביים או אתרי אינטרנט עם איפיונים מורכבים - בתמורה יצחקי שוטף את הכוסות שנערמות בכיור.

מה היתרונות ומה החסרונות של עבודה בזוג?

יתרונות: אנחנו מגבים אחד את השני בתקופות שהחיים דורשים שנתפנה אליהם ומאפשרים אחד לשני להתפתח גם במישור האישי. לפעמים מערכת היחסים עם לקוח מסוים מתנהלת יותר בטבעיות מול אחד מאיתנו ויש לנו את היתרון והיכולת להיות דינמיים בחלוקת התפקידים בינינו.

חסרונות: אבישר - צמחוני, יצחקי - קרניבור. בחירת ארוחות הצהריים היא הקונפליקט האמיתי בינינו.

"שנינו עושים הכל: קריאייטיב, פרינט, איור, דיגיטל והרבה אדמיניסטרציה של הסטודיו"

האם יש לכם המלצות לעבודה משותפת טובה?

מנוי משותף לספוטיפיי, חלל עבודה נעים ומסודר שמרגיש כמו בית. שקית פינוקים מ'מאיר' משוק לוינסקי ומלאי קבוע של קפה טחון טרי.

ספרו על פרויקט מעניין שעבדתם עליו לאחרונה

אנחנו עובדים עכשיו על כמה פרויקטים במקביל - אתר חדש לנמל יפו, בניית קורסים אנימטיביים לאוניברסיטת תל אביב ומיתוג פסטיבל מוזיקה גדול ב־L.A. בנוסף אנחנו מקדמים יוזמה אישית - פלטפורמה שאנחנו מפתחים בשנה האחרונה עבור קהילת המאיירים והמעצבים המעולים שיש בארץ, שתעזור לחשוף את התכנים המקומיים לקהלים רחבים יותר ותקדם אותם גם ברמה הכלכלית. הפרויקט יעלה לאוויר בחודשים הקרובים. נעדכן אתכם בהחלט!

פרויקט של הסטודיו: מיתוג "כלים"

השראה:

– מוזיקה

לאחרונה נתקענו על הרכב בשם Tinariwen ממדבר סהרה. הם משלבים מוזיקה מהמזרח והמערב בצורה סופר מעניינת וייחודית. אנחנו חקרנים לא קטנים של מוזיקה, מאוד אוהבים קלאסיקות (זהר, שריף, שופן, A Tribe Called Quest, וחוה אלברשטיין).
יצחקי הוא גם מוזיקאי הבית שדואג לעדכן אותנו ולדרג את התכנים המוזיקליים שעוברים במערכת.

– אישיות

ציפי שביט.

– פונט

'הדסה קו' של הגילדה הוא חידוש מאוד מעניין בעינינו ואנחנו במיוחד אוהבים את הגרסא הלטינית שהם פיתחו לפונט.

– מוטו

שימו דברים בפרופורציה – בארטבורד ובחיים.

אתם מוזמנים לראות עבודות עיצוב מהממות באתר שלהם: yyngo.com