אם נתקלתם בלינקים מעניינים ורלוונטיים - הרגישו חופשי לפרסם כאן בתגובות או על הוול שלנו בפייסבוק.
The Guardian: מודעת האבל של הרמן צאף
כתבה על אודות Hermann Zapf שהלך לעולמו בחודש יוני 2015. צאף היה טיפוגרף גרמני מוערך שבין היתר עיצב את הפונטים Optima, Palatino ו־Zapf Dingbats.
פורטפוליו: זהר צפוני #14
הדס זהר מראיינת את מעצבת הפונטים הדנית סופי בייאר (Sofie Beier).
"אם האישיות של הפונט מאוד אקספרסיבית, בנקודה מסויימת את מתחילה להסתבך עם הקריאות, אבל אם נושאי האישיות באים לידי ביטוי בפונט כמכלול, אבל לאו דווקא בכל אות באופן אינדווידואלי, את יכולה בקלות לעצב פונט קריא ובעל אישיות בו זמנית."
ערבית אני מדברת אלייך
סתו אקסנפלד כותבת למגזין המוזאון לעיצוב בחולון על ייצוגה של השפה הערבית בפרויקטי הגמר של המחלקות לתקשורת חזותית.
"אילו כל הסטודנטים היו מחוייבים לכלול מספר לשונות בעבודתם, יהא הנושא והפורמט אשר יהא, ולאו דוקא עברית אנגלית וערבית, אלא גם שפות של קבוצות נוספות באוכלוסיה כמו: רוסית או אמהרית – היה הדבר מחייב את הסטודנטים להתמודד עם מערכות רב לשוניות מורכבות."
77 דרכים לעצב את המטרו
הסמל האוניברסלי לרכבת־התחתית במדינות רבות בעולם מיוצג ע״י האות M. כתבה זו סוקרת 77 סמלים כאלו ומסווגת אותם לקטגוריות שונות. עכשיו רק נותר לחכות כמה שנים כדי לגלות איך ייראה הסמל של המטרו שלנו – הרכבת הקלה המפורסמת של תל אביב.
כלכליסט: החוק שיעצור את חקייני העיצוב ושודדי הפונטים
חוק חדש שאושר בקריאה ראשונה מנסה לעשות סדר בכל נושא המדגמים והפטנטים של מוצרי עיצוב. אך מסיבה לא ברורה גם פונטים נכנסו לתוך החוק הזה – דבר שידרבן חקיינים להעתיק פונטים מקוריים.
הנה מה שהיה לעודד עזר להגיד על זה בפייסבוק שלו:
"אם חוק המדגמים החדש יעבור בכנסת (כרגע עבר בקריאה ראשונה), לאף מעצב פונטים רציני לא ישתלם להזיע שנים על פונט חדש ומהפכני, שאחרי 3 שנים בלבד יהפוך לבר העתקה בחסות החוק.
כיום הפונטים כבר מוגנים, ללא צורך ברישום (עד 70 שנה לאחר מות המעצב או יורשיו), בחסות פסיקה מתוקף חוק זכויות יוצרים. הצעת החוק החדשה תחסל הגנה זו ותפקיר את הפונטים להעתקות לאחר תום תקפות המדגם, מה שלמעשה יחסל את הענף, לא יגן עליו."
וזה מה שהיה לדה־מרקר לכתוב על זה.
כלכליסט: לוגו־טריפ
מספר יזמים צעירים פיתחו את Tailor Brands – אתר למיתוג בהתאמה אישית, שמעצב לוגואים מהר ובזול במקום מעצבים אנושיים ומוכשרים. האם רובוטים הולכים להחליף אותנו בקרוב? לא כל כך מהר אם אתם שואלים אותנו.
טיפוגרפיה מסתובבת
עבודות הטיפוגרפיה המטריפות של בן ג׳ונסון ישאירו אתכם פעורי פה.
לוגואים רספונסיביים
איך היו נראים הלוגואים של המותגים האהובים עליכם אם הם היו מעוצבים בצורה רספונסיבית? המעצב Joe Harrison לוקח לוגואים של חברות ידועות כמו קוקה־קולה, נייקי, קודאק, דיסני ועוד ומייצר גירסאות חדשות לכל לוגו – בהתאם לשטח שיש על המסך. כדי לצפות בגירסאות השונות יש להצר ולהרחיב את שטח הדפדפן.
Alpha Cars
פרויקט לטרינג חמוד שמציג את אותיות האלפבית הלטיניות כמכוניות מצחיקות. את ה״מכוניואותיות״ יצר המעצב האמריקני Joey Ellis ואפשר לקנות אותם כהדפסים.
נקי כפיים
המעצב הגרפי אריק וויס עובד בימים האלו על ייצור הסבונים המושלמים האלה. אנחנו לא יכולים לחכות לרגע שהם ייצאו ונוכל להסתבן עם פרנק־ריהל.
Input - פונט לתיכנות וקידוד
'אינפוט' הוא פונט חינמי – לשימוש אישי – שמיועד לשימוש בתוכנות הקידוד השונות. לפני שמורידים את הפונט תוכלו לייצר לעצמכם גירסה אישית שלו ע״י שליטה בפרמטרים שונים, וכך הקובץ הסופי שתורידו יהיה לפי טעמכם האישי. התחלנו להשתמש בו לתיכנות האתר שלנו ובינתיים אנחנו סופר מרוצים. טפו טפו טפו.
האומנות הדקדקנית של כריכת ספרים – מאלף ועד תו.
עבור פרויקט הגמר שלו, יצר Gergo Farkas Tamás פונט קליגרפי תלת־ממדי מטריף שנוצר בעזרת קוד תוכנה. מרשים בלשון המעטה.
שיחה בין אימוג׳ים
המעצב והקליגרף Lex Wilson נותן הצצה לתהליך הלטרינג של המילה FALL, המושפע מציור מפל המים של M.C. Escher.
הסיפור המרתק על ״איש־העט״ הצעיר בעולם.
ונסיים בבדיחה
מה זה שועל בלי עי״ן?
שול
3 תגובות
מההההההה הייתה הבדיחה???!!!
אה?
איזה יופי של כתבה!