אביב במגזין אות־אות־אות
אביב ישראלי זו עונה חמקמקה מאוד. לא בטוח שאפשר בכלל לשים את האצבע בדיוק על תקופת הזמן הקצרצרה הזו שבין החורף והקיץ, אולי שבועות ספורים, אבל בשביל סיכומים היא נהדרת. אז הנה עוד אחד, לצנן קצת את הטמפרטורת המשוגעות של הקיץ שכבר הגיע מזמן. הנה ההיילייטס של מה שהיה לנו במגזין: אחרי שהמלכה האם - הפרופ' טרי שרויאר הגיעה לפזר אצלנו קצת אבק כוכבים קסום, אברהם סיפר לנו על תהליך היצירה של הפונטים החדשים והמיוחדים שעיצב – פלוני ופלוני יד. הקמנו מדור חדש ומתהווה לספרי עיצוב גרפי - הספריה, ולא רק בגלל ששבוע הספר היה ועבר לא מזמן. אחרי כל הכיף הזה, כתבינו החרוצים הביאו לנו שני סיקורים נועזים במיוחד: ירונימוס מהתערוכה של זגמייסטר & וולש במוזיאון העיצוב חולון, וסתו אקסנפלד עם הראיון האחרון שערכה עם עדה ירדני המנוחה לפני כשנה. בין־לבין חילקנו לכם עוד גיבאוויז כמו שאנחנו אוהבים לפנק: סט מוֹנוֹמֶנְטִים, פונט ברייל תלת־לשוני ופונט חשבון של אלעד משען.
וכמובן, עונת תערוכות הבוגרים שרק החלה, מביאה איתה שפע של תכנים והפתעות שאנחנו מכינים לכם לחודשים הקרובים, שווה לעקוב!
לינקים טיפוגרפיים לקיץ
מעצבים מדינה מ־א'
מה הקשר בין שאנן סטריט (הדג נחש) לבין החינוכית? התשובה היא תוכנית חדשה, שבה בכל פרק נסרקים חמישה אייקונים חזותיים ישראליים. ובקיצור, מדינה יש, עכשיו איך מעצבים אותה?
שילוט לעיוורים
לא בטוח שבהשראת הפונט החינמי שחילקנו, אבל גם המעצב היפני קוזוקה טקאהאשי יצר פונט ברייל חדש ומיוחד. הוא למעשה פיזר את נקודות הברייל על פונט רגיל כך שתתאפשר קריאה גם לרואים וגם לאלו שאינם. הסיבה? בעיקר שילוט משותף לכולם.
היסטוריה של סימנים
ה־BBC מביאים לנו כמה סרטונים קצרים המספרים לנו את סיפורם של כמה מהסמלים המוכרים ביותר בעולם, וביניהם, למשל, סמל השלום המפורסם. מנה קטנה וחשובה של השכלה עיצובית בסיסית. בתאבון!
שירה מודרנית
כזאת שפורצת חוקים ומוסכמות ואין בה חריזה צמודה ועוד כל מיני שטויות. זוהי שירה חדשותית עם פונט דוד האלמותי. ועכשיו ברצינות, כדאי לעקוב, זה נפלא.
פונט גאוגרפי
יש הרבה סיבות להתפעל מנשיונל ג'אוגרפיק. באמת, לא חסר. ועכשיו, כאילו זה לא מספיק, הם יצרו לעצמם פונט מותג לטיני חדש.
צופן הפונטים
האם אתם מחשיבים את עצמכם כפנאטים של פונטים? מזהים כל סריף קטנטן בכל פונט? מסתבר שעכשיו זה סוף־סוף ישתלם לכם! חוקרים מאוניברסיטת קולומביה הצליחו להצפין באלמנטים הטיפוגרפיים האלו שפת סתרים שלמה!
פופקורן טיפוגרפי
שלושה מיתוגים חדשים מרחבי העולם וקופסת פופקורן טיפוגרפית אחת מוצלחת למדי.
G שטנית?
ואם אנחנו כבר בעניני פנאטים ופונטים, הנה כמה תובנות לגבי ה־g המוזרה בלוגו הישן של Google.
עיצוב קנדי, איי?
שמעתם פעם על מעצבים גרפיים קנדיים מפורסמים? עוד לא? אז גשו נא מיד לראות את הסרט התיעודי המרתק הזה שמסכם את תור הזהב של העיצוב הגרפי בקנדה.
מעצבים, שיחקתם אותה!
אם אתם מרגישים שחסר לכם קצת ידע במושגי יסוד בעיצוב גרפי, הנה דרך מדליקה ללמוד על עיצוב גרפי באמצעות משחק קלפים! ואם ניצחתם כבר את כולם, תירגעו, יש משחק גם לפונטים.
עיצוב רע מנצח?
תערוכה חדשה במוזיאון העיצוב בלונדון, מעלה את השאלה האם עיצוב רע במערכות בחירות מנצח? ואם כן, איך מביאים לשינוי באמצעות עיצוב גרפי?
36 ימים של פונטים מונפשים
רק לטובת הסיכוי הקלוש שעוד לא יצא לכם להכיר, יש דבר כזה שנקרא 36Days of Type. הפרויקט הזה מציע בכל שנה למעצבים להתייחס בדרכים שונות לאלפבית הלועזי, ואנשים עושים דברים מגניבים למדי. הנה מישהו שהחליט להנפיש את כל האותיות שלו.
של מי הדרכון הכי יפה?
כל ישראלי רוצה דרכון זר. אבל איזה הכי כדאי? ויותר חשוב, איזה הכי יפה? האתר הזה יעזור לכם לחקור את הנושא לעומק.
בינג' לקיץ
קיץ זה זמן מצויין לבינג': הנה עשרה סרטי דוקו אמנותיים במיוחד.
גרפיטי לטרינג
אמני גרפיטי משתמשים ביכולות מדהימות של לטרינג בתלת־ממד להעברת מסרים קצרים בצורה יצירתית.
הברייל החדש?
מסתמן שכתב ברייל הוא נושא ממש חם בשנה הטיפוגרפית האחרונה. החברה הזו יצרה כתב חדש, אינטואטיבי יותר לצורות של הכתב הרומי־לטיני וגם קל יותר למישוש, על מנת להקל על העיוורים את הקריאה והכתיבה.
טיפוגרפיה במרחב
תחום עיצוב טיפוגרפיה במרחב באמצעות קוד פתוח נשמע עתידיני, אבל מסתבר שדווקא בארה"ב זה נהיה הדבר הבא. אחד המעצבים שעושים את זה הכי טוב הוא זאק ליברמן, ויש לו אפליקציה שאיתה אתם יכולים לנסות לעצב.
ואיך אפשר בלי מונדיאל?
אמנם נבחרת אנגליה הודחה השבוע מחצי גמר גביע העולם בכדורגל, אבל דווקא הטיפוגרפיה של מדי הנבחרת המלכותית כנראה זכתה במקום הראשון בין שאר הנבחרות. לשיפוטכם.