בוגרים.ות 5 תירוצים שאולי מונעים מכם מלהיות פרילנסרים

מפתיעה אותנו כמות הפעמים שאנחנו שומעים: "הלוואי והיה לנו את האומץ להיות מעצבים עצמאיים". עם יד־על־לב – אנחנו לא מבינים מה עוצר בעדכם

אם אתם עובדים כיום כשכירים, ויצא לכם לשבת במשרדי החברה או הסטודיו שבהם אתם עובדים, לבהות בנוף שמחוץ לחלון ולדמיין כיצד אתם מודיעים על פיטוריכם יותר מידי פעמים מבלי שעשיתם זאת, או אם אתם מרגישים חסרי ביטחון בנוגע למתי ואיך לעשות את המעבר אל עולם העצמאות הנכסף, אנחנו כאן כדי לעודד אתכם ולבשר שזה לגמרי אפשרי.

ריכזנו את חמשת הסיבות העיקריות ש(אולי) מונעות מכם לצאת לדרך עצמאית, עם הסברים.

1. צריך הרבה כסף בצד בשביל לצאת לדרך עצמאית

"אני חייב לחסוך הרבה כסף לפני שאצא לדרך עצמאית, יש לי שכ"ד וחשבונות לשלם, יקח זמן עד שאקבל את התשלום על הפרויקט הראשון וגם אז יעבור הרבה זמן עד שהצ'ק יגיע". או במילים אחרות – תהיו מרוששים לתקופה ארוכה מאוד ואין לכם לשם כך מספיק חסכונות.

ובכן, יציאה לדרך חדשה תלויה מאוד בהכנת הקרקע שלפני. אם כך, לפני שאתם מתפטרים מה־Dayjob שלכם, אין סיבה שלא תעבדו גם בערב וגם בסופשבוע על בניית פורטפוליו שתהיו גאים בו, מציאת הלקוחות הראשונים והקרבת כל זמן פנוי למטרת בניית העסק העתידי שלכם, וכל זאת לפני שאתם מוסרים את מכתב הפיטורים לבוס.
בדרך זו מעצבים עצמאיים רבים החלו את הקריירות הגדולות שלהם. בנוסף, זו דרך נהדרת לטעום את טעם העצמאות במנות קטנות. נכון, זו הולכת להיות תקופה לא קלה, אבל כך תוכלו לאפשר לעצמכם לשלם את שכר הדירה והחשבונות בחודשים הראשונים לעצמאות.

2. אין ביטחון תעסוקתי לעצמאיים

אנחנו לא מפחדים לנפץ לכם עוד מיתוס – אין כזה דבר "ביטחון תעסוקתי". במציאות הנוכחית, לא קיימת עבודה שמהווה את רשת הביטחון המושלמת. רק ברגע שתשתחררו מהרעיון הזה, המעבר יהפוך לפשוט ואפשרי. נכון, ב״עצמאות״ הדברים פחות צפויים, אבל הרגשת האחריות על הכסף שאתם מרוויחים בעצמכם בכל חודש משחררת ותספק אתכם מאד. אמנם תעבדו קשה בכל חודש, במיוחד בהתחלה, כי חוץ מעיצוב תצטרכו לדאוג גם לניהול כספים, אדמיניסטרציה וקידום עצמי, אך זכרו – גם כשכירים בחברה תצטרכו לעבוד קשה ולהוכיח את עצמכם כדי להישאר בה – אין עבודה שהיא לגמרי בטוחה.

3. מיסים והנהלת חשבונות הם סיוט

כעצמאיים תצטרכו להיות יותר מאורגנים עם הכסף שלכם וזה לא אומר שתזדקקו לתואר בהנהלת חשבונות לשם כך - אלא בעיקר להגיון בריא. ניהול חשבונות זה מהדברים האלה שנראים מסובך בהתחלה, אבל מהר מאד רואים שזה קלי קלות. ומזל שיש אנשים שאוהבים להתפרנס מהתעסקות במספרים ועל אחריותכם נשאר רק למצוא רואה חשבון טוב דרך המלצות של חברים (אנחנו מאד אוהבים את הרו"ח שלנו - אם אתם מחפשים המלצה תגידו לנו ונקשר ביניכם). וכמו כן תוכלו למצוא אינספור תוכנות זולות באינטרנט להפקת חשבוניות ולהנהלת חשבונות. אנחנו משתמשים ב־Morning של חשבונית ירוקה וסופר מרוצים.

4. רק מעצבי־על יכולים לשרוד כעצמאיים

אם אתם מספיק טובים כדי לשמר עבודה במשרה מלאה, מה גורם לכם לחשוב שלא תהיו מספיק טובים כעצמאים? כולנו יכולים לשפר כישורים שקיימים בנו וגם ללמוד חדשים. במקום להתלבט האם הכישורים שלכם מספיק טובים, עדיף שתחשבו היטב איפה הביקוש לכישורים האלה נמצא ואיך אתם מגיעים אל הלקוחות האלו.

תצטרכו לשאול את עצמכם שאלות כמו: מי קהל היעד שלי? למי אני מכוון את השרותים שלי? האם השירות שלי בעל ערך? והכי חשוב - האם יש לי משמעת עצמית טובה?

אם אתם עדיין לא יודעים את התשובות לשאלות האלה, אולי כדאי להישאר עוד זמן מה בעבודתכם הנוכחית, כדי לתרגל ולהתנסות יותר בעבודה מול לקוחות. עם זאת זכרו - לא קיים כלל, שדורש רמה מסוימת של ניסיון או מיומנות בכדי להיות עצמאי. אחרי הכל, לא מעט מעצבים יצאו לדרך עצמאית, אז אל תהפכו את זה לתירוץ ושזה לא יגרום לכם להתחמק מלטבול במים.

5. פרילנסרים הם חסרי חיים

נכון שמעצבים עצמאיים צריכים לעשות כמעט הכל לבד: עיצוב, ביצוע, התנהלות מול לקוחות, אדמיניסטרציה, שיווק וכו׳, וזה יכול ללא ספק להיות קשה, מתסכל ולגזול הרבה מזמנכם. ואם אין לכם תשוקה לעבודה ומוסר עבודה גבוה, שמאד נחוצים כדי להצליח - כנראה שזה לא נתיב הקריירה שיתאים לכם.

מצד שני, אם אתם אוהבים את הרעיון של לעשות רק מה שאתם אוהבים למחייתכם, להיות אדונים (או גבירות) לעצמכם ולבנות עסק משגשג מאפס - התמורה לכך תהיה אדירה. מהרגע שתבססו את עצמכם - תהיו חופשיים לבחור את הלקוחות שיתחשק לכם לעבוד איתם ותוכלו לבחור איפה ומתי לעבוד.

וכך, תהפכו את חייכם להנאה צרופה בדיוק כמו שחלמתם – ללא בוס מלחיץ שגורם לכם לסדר את שכבות הפוטושופ שלו לפי הקריזות שלו, ולרקוד לפי החליל שלו.

ועוד באותו נושא:

בשבחו של הפרילאנס מאת עידו שחם
הפורטפוליו המושלם מאת דדי כהן

מבוסס על כתבה שפורסמה ב־Creativebloq


יש לכם משהו להגיד? השאירו תגובה למטה או הצטרפו לדיון בעמוד הפייסבוק שלנו.